Ik gebruik een pelletkachel met warmwaterwisselaar voor sanitair warm water en vloerverwarming (welke ik in bijgebouw nagenoeg niet nodig heb) het viel me op dat de druk op het circuit wat gezakt was, zou kunnen na een paar jaar. dus druk wat verhoogt, een kleine week later vond ik een plasje bruin water onder de achterkant van de kachel tijdens het poetsen.
contact opgenomen met verkoper, was een toonzaalmodel welke amper gebruikt was. na paar weken antwoord gehad dat ik het zelf maar moest fixen. het was gelukkig zonnig zodoende ik elektrisch verder kon. ik heb gene kou moeten leiden.
kameraad had me al wel gewaarschuwd bij aankoop. als ze vroeger radiators afkoppelde en droog wegzette en achteraf bij een klant plaatsen als bij wijze vergif op innemen dat deze lek gaat binnen 3 jaar. het is een gesloten circuit en moet zo behouden blijven, als er lucht bij kan, gaan er beestjes kweken. en kan je dus ijzer bacterie krijgen.
mijne pa is altijd lasser geweest van opleiding en de laatste 15 jaar van zijn carrière. dus prul gedemonteerd en in koffer en naar mijn ouders gemoved voor operatie uit te voeren.
voederbak leegemaakt en gestofzuigd want lag nogal wat stof in, daar moet ik toch precies eens een jaarlijkse gewoonte van maken. zal ook wel schelen met venstertje te kuisen kwa asresten.
zoveel mogelijk demonteren, scheelt weer in tillen (niet bepaald een licht ding)
daar begint de waterval dus, hogerop was niks te zien.
schoonslijpen, voorverwarmen met gasbrander en nieuw lasje op leggen. likje verf geven en opnieuw aansluiten.
als pelletkachel gefixed was kon ik op weekend naar zee vertrekken, kameraad en petekind bezoekske gebracht.
maandag tot woensdag (koningsdag) had ik verlof gepakt om regenwaterbuizen voor huis al in te graven. en EPDM tegen keldermuur te plakken tegen opstijgend vocht
kameraad diamantboring laten doen voor buis AWW naar kelder te steken. 200mm onder hoek van om en nabij 20graden, daar begin ik zelf niet aan. wel geholpen met opstellen ed.
nog een heel gevecht om die buis erin te krijgen
hollander van HSB heeft de plannen redelijk klaar en dus ook de positie van de regenwaterafvoeren
naderhand alles gelijkgetrokken voor bouwkraan naast huis te kunnen zetten.
redelijke stapel padoek die nu toch weer droog is. heeft wel enkele maanden geduurd, elke droogcycle was rond de week a 2 weken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten