donderdag 26 december 2019

pellet deel 2, afwerking badkamer & lek, accu's

zondag 2 zeteltjes gaan halen, wat materiaal opgehaald oa terre meter.

maandag in de voormiddag terre eens gemeten, verrassend goed voor Lommel (zand grond) 2.91ohm is echt niet verkeerd voor een kleine lus (iets van 40m) in deze regio.


en eiland beginnen afwerken, spoelbak gemonteerd en inductie vuur in blad gelegd.



kameraad buffer komen hermaken, pellet op spiraal gezet. (leidingen moeten nog geïsoleerd worden)

een spiraal is voor pellet
andere voor in de toekomst zonnecollector
een sanitair spiraal






pellet was terug aangesloten, vat terug bijvullen en ontluchten. pellet terug in de gang.

badmeubel ondertussen op zen plek gezet, alleen een beetje lastig. tweedehands gekocht voor €70 heb ik toch nog iets dat niet van ikea is, dacht ik. Kameraad zei het al ken dat model is volgens mij van ikea. bij de pootjes eronderuit te halen, tadaam IKEA 1999.

Syfon lekte van wasbak, maar wat van die loctite 55 tussen gedaan en hup emmer der onder en kijken als het nu droog blijft.

Shell kraantjes voor lavabo geplaatst en aangesloten, alle sanitairkraantje op collector in de kelder open gezet. en naar huis gegaan. volgende dag natte verassing in kelder, GVD die kut schijtpot lekt.


kraantje op collector maar dichtgedraaid en dat doen we wel eens een andere keer.

Dinsdag wachtbuizen voor naar kelder huis gestoken en buis riolering voor naar het straat.





Het zou te makkelijk zijn als alles goed ging, dag erop omvormer in storing, ground FAULT. top
Had wachtbuis naar container lichtjes geraakt, kon niks zien aan kabels dus niks mee gedaan en zo gelaten. dan toch maar kabels eruit getrokken. gelukkig heb ik niet op een paar meter kabel gekeken en kan ik een paar meter eruit trekken zonder iets te moeten afkoppelen. (kabels zijn eigenlijk op lengte voor huis gemaakt)


Lichtjes geraakt, dus daar doen we in de toekomst wel een krimpkous met lijm rond. voorlopig gemarkeerd met grijze tape en het zal wel. 

douchespel gemonteerd en spiegelskastjes lavabo


 thermostaat maar een plekske gegoven.


vandaag dan maar wat moed bijeen geraapt en schijtpot van de muur gehaald en lek zoeken. pot eraf, afkasting eraf gehaald en kraantje op collector terug open gedraaid. en kijken waar het lekt. nuja dat was niet zo moeilijk lek was vrij duidelijk. telefoon tssin gemurmeld en foto gemaakt. Dat ziet er niet zo gezond uit. Dju toch.



dichting helemaal aan frut vaneen. schroefdraad maar wat grof gemaakt en met teflon ofja loctite 55 gedaan, dat die dichting verrekt nu. kraantje op collector terug opgezet en laat maar een nachtje zo staan en dan zet ik morgen die afkasting er wel terug rond. kan het eerst wat opdrogen.


EPDM rondom de ramen achter dampopen plaat gestoken en spleten opgespoten met PUR. ter voorbereiding van papiersnippers.

Ander spel, isolatie, normaal stond dat morgen gepland. in het begin van de week gaven ze wel wat regen. maar nu droog weertje. stuur ik hem vandaag gaat morgen gewoon door? nee heb iets anders ingepland. hoezo waarom. wordt ideaal weer morgen. janee ze geven regen morgen. da meende toch ni GVD, sjans dat stilstaande lucht ook isoleert...

Ander probleem batterijtjes flirten met het minimum. het opstarten van pelletstoof vraagt toch wel wat energie, vooral omdat 800l water op temperatuur moet komen. Circulatiepomp redelijk aantal uren draait, pomp vloerverwarming, pellet zelf...

Telkens bewolkt weer. geen echte zon. maw op kerstavond iets voor 18h. poef gedaan. 25/12 ging rond 11h het licht terug aan.

Slechtste timing van het jaar, maar was al aan het kijken voor een dieselgroep (goedkoop op rooie), en voor die paar uur dat het moet draaien. liefst eentje met drijfkracht. (als ik nog wat speelgoed met drijfkracht in huis krijg, zoiezo dat dat komt), maar toch met deftig vermogen op 230V, omvormer slikt tot 60A op 230V voor te laden, dus daar moet wel iets voor te vinden zijn.

Morgen eens wat gaan winkelen, is zien voor stroomgroep, bed, 2 krukjes gaan halen voor aan eiland.

Nog is zien kabels op te meten voor accupakket uit te kunnen breiden, zit nog altijd maar op halve capaciteit... en moet nog busbars hebben.
Wou wat packs meenemen voor uit te breiden, maar bij het nameten heb 3 packs die half dood waren :s en ik heb zo'n vermoeden dat er zo ook in mijn huis zitten. voelt niet goed dat spel. stromen zijn niet netjes verdeeld tussen de packs onderling.

opbrengst november
 
opbrengst december


Eind november effe dikke piek om accu's weer op te laden (hoek gewijzigd), nu de laatste weken is het maar plattekes kwa opbrengst, en dat is niet omdat de accu's vol zijn...
Ik snak naar de koude zonnige winterdagen, not kidding.


Vanaf morgen kouder maar zonniger, hoop dat dit klopt en dat de batterijen terug vol raken. kan ik pellet terug opstarten. zou de temperatuur binnen toch +15°C willen houden. op het moment 14°C (zonder chauffage, niet geïsoleerd en zonder het te bewonen), niet slecht voor 2 dagen geen chauffage te hebben en ik heb geen zonnewinsten, kwa invallende zon die de ruimte zou kunnen opwarmen. Zou ik menig huis wel eens willen zien. voordeel van HSB.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plafond voordeur en "gootjes" kelder

De laatste post van het jaar denk ik zo. Ik zal morgen nog wel wat aftapen van de HSB, maar wrs volgend jaar pas posten. Halverwege de maand...