woensdag 4 december 2019

pelletkachel, zucht

Zoals gezegd kerel gesproken op feest te zaterdag, maandag niks van gehoord. gisteren avond telefoon gekregen. ja pelletkachel was bij leverancier binnengekomen, maar productiefout in dus terug gestuurd. week 4 2020 zou nieuwe komen. kzeg da meende ge ni.
Dus hadden ze een voorstel om een andere met groter vermogen te leveren. maar na effe te vergelijken kwam ik op het volgende:

-pelletkachel heeft een groter vermogen
-weegt minder desondanks groter vermogen (gevoelsmatig komt dit niet goed over, maar juist iets wat tussen de oren zit)
-slechter rendement, en vermelde rendement op laagste vermogen, dus nog slechter op vol vermogen.
-minder lange branduur desondanks groter pelletreservoir

dus heb gezegd dat ik eventueel zelf opzoek ga naar andere pelletkachel. is goed krijg ik terug als antwoord

Dus mailke gestuurd naar die mutte van ne hollander. degene die met weinig kennis van zaken kwa sanitair toch. heb je geen toonzaal model staan dat ik direct in de koffer kan steken. 's avonds nog mail van ja heb wel iets staan. kzeg maak er mooie prijs voor en kom de dag erop voor langs. en zo geschiede. na het werk langsgereden, gaan kijken. ok is goed heb jullie nog wat aansluitspul voor naar schouw? ja hebben vanachter nog wel wat liggen. daar wat gaan puzzelen met wat ze hebben liggen en hup. paar stukskes dubbelwandige buizen en adapter van dubbelwandig naar enkelwandig voor naar stoof. wat klembanden.

nog 2 zakken pellets meegenomen want ja heb nog niets. rekening €2000 moest niets extra betalen voor die stukken schouw en zakken pellets. mooi, goeie service.

Dus het kan ook anders. Wat roostertjes en losliggende dingen eruitgehaald, dan met 3 man pelletstoof in koffer geduwd en naar huis. met kachel te kantelen liep er nog water uit het expansievat. heel mijn broek vuil van da water, GVD. schoen zeiknat. op zich positief, heeft het ding toch niet gewerkt zonder water.

naar huis gereden, ozze voi opgepikt en stoof uit koffer getrokken op bouw. op steekkarreke naar binnen gereden. en hup binnen 24h staat er een pelletkachel.

morgen doorvoer maken naar buiten en gaten klokken in muren op plat dak. zodoende het vrijdag volgeblazen kan worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plafond voordeur en "gootjes" kelder

De laatste post van het jaar denk ik zo. Ik zal morgen nog wel wat aftapen van de HSB, maar wrs volgend jaar pas posten. Halverwege de maand...