maandag 30 september 2019

zee pellet

Afgelopen weekend naar zee geweest, zondag voormiddag van Blankenberge naar Zeebrugge gewandeld en terug, deel regen over mij gekregen (ma weerman en buienradar zei da er geen drup ging vallen, wel dus).

petekind nog is goeiedag gaan zeggen en kameraad bezoekske doen. en spinnetje meegenomen (tegelsnijder). en 's avonds naar pelletstoof gaan zien. hier hebben ze een warmtewisselaar bij opgebouwd om saniatir warm water mee te kunnen maken. het isnog in prototype fase, maar huidige specs zijn 7° per uur een buffervat van 200l opwarmen. Verbeterd proto zou 10° per uur uur moeten doen. warmtewisselaar is tegen uitgang gemonteerd. en het water dat erin en eruit haat heeft een delta T van 4°.

dit is het maximum dat eruit gehaald kan worden. maw die stoof zit op zen maximum te branden (10KW), 2KW gaat naar sanitair warm water en de 8KW gaat de ruimte in. da gaat hem ni worden. dan ga ik kapot van de hits en de zomer dan nog te zwijgen. miss toch een overwegen om plantjes te gaan kweken.

 

kreeg ander stoof doorgestuurd, misschien een beter alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plafond voordeur en "gootjes" kelder

De laatste post van het jaar denk ik zo. Ik zal morgen nog wel wat aftapen van de HSB, maar wrs volgend jaar pas posten. Halverwege de maand...