zondag 29 maart 2020

gootje TV, plafond afkitten, weerstand buffer, brood, ramptoerist, stukske aan schuifraam chapen

vorige week nog een gootje gehangen voor kabels van PC naar tv weg te werken

door de week 's avonds de randen afgekit met overschilderbare silicone, links afgekit, rechts nog te doen (tube was leeg toen). toont weer direct anders.

 

Kastje bijgehangen voor weerstand in buffervat te schakelen. Relais met 24V spoelspanning wordt geschakeld door potentiaal vrij contact van omvormer. Als batterij spanning tussen de 39 en 52V is wordt de weerstand geschakeld.


al de pieken zijn wanneer de weerstand bijstookt, een dikke flop is het. De weerstand stookt net het water rondom de weerstand zelf en voor de rest ist geen vette. Dus alle 4h gaat ie water wat liggen opstoken, maar mist zijn nut. op zich was dit wel te verwachten maar had er toch meer van verwacht. hoewel ik minder pelletverbruik lijk waar te nemen (zal wel tussen de 2 oren zitten), maar zal niet zonder kunnen (wat wel de bedoeling was). Dus aan het kijken voor iets anders, ik moet iets met die zonneoverschot en die pellet straalt warmte af en dat doet de temperatuur toch redelijk toenemen  (soms 23°C binnen). in deze periode van het jaar is dat niet zo heel erg, maar in de zomer is dat toch niet wenselijk. Ik stook nu al niet (vloerverwarming staat uit), de stralingswarmte van pellet en dagdagelijks huishoud gebruik van apparatuur is genoeg om op temperatuur te houden.


 
gisterenavond nog brood gebakken, nu met boter. brokkelt het wat minder. voor de rest goei spul. Als de winkels nu niet geplunderd zouden worden zodoende er nog voldoende gist zou zijn... bij mijn ouders ma blokske gaan halen.

nog is de ramptoerist uitgehangen aan de grens, nu hebben ze er wel ne container gezet.
Allemaal een beetje belachelijk, rijde straat 500m terug in en ge  kunt via zandpadje grens over rijden...

operatie lattenflex verder gezet aan de andere kant.


stukske aan trapgat en schuifraam gechapped, gisteren spleet tussen afkasting en keldermuur dicht gepurd en vandaag beetje chape gemaakt om gatje boven kelder muur op te vullen.

kelderman nog proberen te bellen, ma die pakt ni af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plafond voordeur en "gootjes" kelder

De laatste post van het jaar denk ik zo. Ik zal morgen nog wel wat aftapen van de HSB, maar wrs volgend jaar pas posten. Halverwege de maand...